Почетак » Чувари Старе планине » Отворено писмо свим политичким чиниоцима Србије

Отворено писмо свим политичким чиниоцима Србије

Поштовани,

Србија је на коленима, оно што су започели рат, инфлација, дугогодишњи политички бесмисао , завршиће у страшном крвавом блатишту, са децом која моле за кап воде, за дан и дах живота. Не од незапослености, корупције, деструкције школства и правног система, гашења здравства … већ од једноставне, банално страшне жеђи. Жеђи за водом јер смо знања, среће и достојанства жедни већ деценијама. Помозите, не из идеолошких, политичких, маркетиншких разлога, помозите јер сте и ви међу онима који већ сувише пате.

Српска природа и српске реке чекају смртну пресуду, заинтересујте се, укључите у неравноправну борбу Давида и Голијата, заштитника природе и страшног плана за исушивање Србије и Балкана. Ћутање је равно саучесништву у вероватно најстрашнијем погрому на задње искре опстанка и живота наших планина, река и народа. Банда бесрамних удара мимо свих закона људи и природе на наше последње уточиште, природу и воду као њен основни резервоар живота.

Учините то најпре због себе и своје деце а затим и због свог политичког ангажмана. Производња струје је обмана, уништење најлепших и најчистијих река Србије је само степен градације нечије назаситости, неваспитања и потпуног изостанка основних моралних вредности.

Помозите себи, помозите Србији, станите на страну природе у притивном нас неће бити. Природа кажњава немилосрдно, она ће постојати и после нуклеарне зиме и после соларне олује, само неће бити нас, људи!

Са поносом се потписујемо именом које ће бити синоним уздизања и освешћења!

Стара планина

Аутор: Александар Панић