Почетак » Поштовани грађани, људи

Поштовани грађани, људи

Душан Митић, независни одборник Скупштине Града Пирота

Душан Митић, независни одборник Скупштине Града Пирота

Ускоро ће, поново, вишестраначки избори. Тридесет година је прошло од како су уведени, и уместо да имамо сваки пут све боље, имамо све лошије људе у власти. Учлањивање у странке је постао најбржи и најлакши начин да неспособни, необразовани и некарактерни и њихове фамилије живе боље од способних, образованих и карактерних. Али није највећи проблем та својеврсна ненормалност и неправда већ огромна штета по народ и државу која из тога произилази.

Време избора у Србији је време беспоштедне, прљаве борбе, претњи, уцењивања, подмићивања, злоупотребе медија и свакојаких обећања не би ли се дошло у позицију власти и уживале привилегије располагања народним новцем, без готово икакве одговорности и обавеза према грађанима-бирачима. Уместо да политичари буду чувари народног новца и народних интереса они су својеврсни „бизнисмени“ који послују истим тим народним новцем и народним интересима. Пљачкашка приватизација друштвених, наставља се пљачкашком приватизацијом природних богатстава. Институције система су урушене а систем вредности је окренут наглавачке. Нови режими оптужују старе режиме за неспособност и лоповлук, иако по правилу многи из старих режима прелазе у нове режиме, али се пракса некажњавања лоповлука не мења.

Накарадни изборни закони отежавају приступ политици и збуњују бираче а бивши властодршци стрпљиво чекају у реду за повратак након што се народу смуче садашњи.

Људима који промишљају се смучила политика због оних који се њоме баве, и како то чине, а не виде начин како се то може променити па због тога одустају од учешћа на изборима и од политичког ангажовања. Политичке странке су феудално уређене интересне групе које воде рачуна углавном о личним интересима а не о интересима грађана.  Са друге стране политика, свуда и понајвише утиче на живот грађана, а у Србији она утиче тотално, што намеће закључак, да ако желимо живети боље морамо наћи начин  да се бољи људи баве политиком.

Шта да радимо?

Не смемо им дозволити да краду наш новац, да продају наша природна богатства и уништавају наше животе и животе наше деце. Промена и сузбијање прљаве политике се неће десити тако што ће се они једног дана уразумити и поправити, нити тако што ће неко то урадити уместо нас. То је посао који можемо и морамо урадити само ми-грађани. Не подлежите пропаганди. Немате никакву обавезу према онима који су на власти и  располажу народним новцем, јер вам ништа њихово не поклањају. Уместо захваљивања, питајте их колико је вашег новца завршило у њиховим џеповима. Погледајте око себе, погледајте своју породицу, размислите како живите, колико радите, колико имате, погледајте пореска решења, погледајте рачуне за комуналне услуге, сетите се борбе за одбрану река.

Наши преци су давали своје животе у ратовима да сачувају Србију. Немамо права да дозволимо да је лопови и битанге униште у миру.

Морамо се организовати и морамо се борити. Од кукања, псовања власти и одустајања нема користи. Њихов образ је дебео. Позивам часне људе да се сакупимо, организујемо и боримо. Намеравам да изађем на изборе и понудим грађанима избор часних и поштених људи. То је моја обавеза према грађанима, а изборни резултат је обавеза грађана према њима самима и њиховој деци.

На крају, не дајте своје потписе подршке било коме, или ономе ко први дође. Сачувајте их за подршку успостављању владавинe народа у Пироту и човечности у политици.

Јављати се: Душану Митићу лично или на тел. 064-406-11-60.

Очекујемо ваше јављање.

У Пироту, 02. март 2020. године

Душан Митић

Независни одборник Скупштине Града Пирота